Säilö & kokkaa — Herkullisia makuja ympäri vuoden

Isotalo, Ilkka; Vuosara, Santeri; Nikus, Anna-Liisa
Nimeke: Säilö & kokkaa — Herkullisia makuja ympäri vuoden
Tekijät: Isotalo, Ilkka (Kirjoittaja)
Vuosara, Santeri (Kirjoittaja)
Nikus, Anna-Liisa (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789522912664
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 16,95 € 11,87 € (10,79 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 171
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Koti ja vapaa-aika
Kirjastoluokka: 68.21 Säilöntä
Kansalliskirjaston asiasanat: säilöntä, kuivaus, suolaus, savustus, hapattaminen, sokerisäilöntä, pakastus, mehut, hillot, säilykkeet, ruokaohjeet
Neljä vuodenaikaa ovat suomalaisille rikkaus, mutta kokille ne ovat haaste. Miten saada kesän herkät, vivahteikkaat ja muhkeat maut lautaselle ympäri vuoden?

Tämä kahden mestarikokin kirja venyttää sesonkiherkkujen satokautta koko kalenterivuoden mittaiseksi ja nostaa maut uudelle tasolle. Perinteiset ja modernit säilöntäohjeet sekä innostavat reseptit, jotka opastavat omista säilykkeistä kokkaamiseen ympäri vuoden, tekevät tästä kirjasta kotikokin aarreaitan.

Kirja perehdyttää mm. kuivaamiseen, suolaamiseen, kellarointiin, etikkaan säilömiseen, rasvaan säilömiseen, hapattamiseen, hilloamiseen, mehustamiseen sekä alkoholiin säilömiseen. Lisäksi esitellään erikoisempia menetelmiä, kuten veteen ja maahan säilöminen.

Ilkka Isotalo on palkitun tamperelaisen Ravintola C:n ravintoloitsija-keittiömestari, joka on tehnyt herkeämättä työtä paremman ja puhtaamman suomalaisen ruoan puolesta. Santeri Vuosara on tamperelainen gastronomian sekatyömies, kokki ja yrittäjä, jonka järjestyksessään viides kirja tämä teos on. Kirjan lumoavat kuvat on ottanut tamperelainen valokuvaaja Anna-Liisa Nikus.