Ruusunnuppuja vainajalle

Lovesey, Peter
Nimeke: Ruusunnuppuja vainajalle
Alkuteos: The summons
Tekijät: Lovesey, Peter (Kirjoittaja)
Raitio, Risto (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9525410250
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 3.1.2005
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: The summons
Kustantaja: Docendo
Sarja: Blue Moon
Julkaisuvuosi: 2005
Kieli: suomi
Sivumäärä: 363
Tuoteryhmät: Dekkarit
Blue Moon – Käännösdekkarit
TAMMIALE: BlueMoon
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Elinkautisvanki John Mountjoy onnistuu pakenemaan vankilasta ja ryhtyy äärimmäisiin keinoihin saadakseen murhatuomionsa kumotuksi.
Mountjoyn toimitti linnaan rikostarkastaja Peter Diamond, nyttemmin entinen rikostarkastaja, sillä hän lähti poliisista ovet paukkuen. Niukka leipä irtoaa sekalaisista töistä, baarimikkona, tavaratalon joulupukkina ja ostoskärryjen kerääjänä, niin että kun vähäpuheiset poliisit kiidättävät hänet keskellä yötä Bathiin, hän ei ole pelkästään ärtynyt.
Diamond suostuu Mountjoyn vaatimaksi välittäjäksi, mutta ei ilmaiseksi. Poliisijohto joutuu sallimaan Diamondin avata uudelleen ruotsalaisen toimittajan murhajutun. Hän joutuu tutkimuksissaan nyhjäämään lähes tyhjästä ja tekemään työnsä moninaisissa ristipaineissa. Niitä lievittää yllättävänkin sujuva sopeutuminen yhteistyöhön nuoren ja etevän naiskomisarion kanssa. Alkaa jännittävä kilpajuoksu aikaa vastaan.
Juonenkuljetuksen mestari Peter Lovesey kokeilee Diamond-sarjan raameissa kiinnostavasti useampaa dekkarin alalajia. Ruusunnuppuja vainajalle on sarjan toinen suomennos. Teos palkittiin Britanniassa Hopeatikarilla ja oli Yhdysvalloissa Edgar-palkinnon viiden ehdokkaan listalla.


Katso myös