Raxun mukana, kivusta tasapainoon

Lignell, Raakel; Puranen, Anne
Nimeke: Raxun mukana, kivusta tasapainoon
Tekijät: Lignell, Raakel (Kirjoittaja)
Puranen, Anne (Kirjoittaja)
Harala, Jouni (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789522913814
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 12,90 € 3,90 € (3,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 151
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Terveys ja hyvinvointi
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 59.3 Henkilökohtainen terveydenhoito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kipu, kokemukset, kivunhoito, tuki- ja liikuntaelimet, kuntoutus, itsehoito, kehonhallinta, lihaskunto, faskiat, liikkuvuus, harjoitteet
Avainsanat: faskiat, harjoitteet, itsehoito, kehonhallinta, kipu, kivunhoito, kokemukset, kuntoutus, lihaskunto, liikkeet, liikkuvuus, tuki- ja liikuntaelimet
Niin kauan kuin Raxu muistaa, kipu on ollut läsnä. Kävely on ollut kankeaa, lonkka vihoitellut, olkapäätä särkenyt, niska ja hartiat jumittaneet. Migreenit ovat vaivanneet ja painonhallinnan haasteet sekä vaihdevuosien tuomat hormonaaliset muutokset lisänneet entisestään uskon puutetta. Jumppa ja hieronta ovat antaneet Raxulle vain hetkellistä helpotusta. Kipu ja tulehduskierre ovat jatkuneet.

Kun kehon hallinta, lihasten voima ja liikeradat sitten testattiin fysioterapeutin kanssa, liikkuvan ja näennäisesti hyväkuntoisen naisen sisältä paljastui hatara korttitalo. Oli ryhdyttävä toimeen!

Kipua tulee kunnioittaa, mutta sille ei saa antaa liikaa valtaa ja tilaa elämässä. Miten löytää balanssi kaiken keskellä? Miten saada voima, vapaus ja rentous liikkeeseen? Miten kannattaa nivelrikkoa, olkapääongelmia, niska-hartiavaivoja ja monia tuttuja ongelmia sairastavan liikkua?

Kuntoilu ja kuntoutus ovat kaksi eri asiaa. Ongelmien ja kipujen oikean syyn löytäminen on haastavaa. Oikeiden, yksilöllisesti toimivien kuntoutusohjeiden löytäminen on vielä haastavampaa. Mutta paikalleen jääminen kivun pelossa ei kannata.

Tämä kirja tarjoaa Raxun tarinan ohella uusinta tietoa tuki- ja liikuntaelinongelmista. Kirja pureutuu tyypillisiin virheasentoihin, purkaa vääriä uskomuksia sekä keskittyy olennaisten lihasten vahvistamiseen ja kireyksien poistamiseen. Oikeanlainen, oikea-aikainen harjoittelu on lääke lähes kaikkeen. Aina voi tehdä jotakin, toivotonta tapausta ei olekaan!

Raakel Lignell kirjoittaa nyt kolmannen tietokirjan tutkimusmatkastaan oman kehonsa ja mielensä rajoihin. Anne Puranen, liikkumiseen ja kipuun erikoistunut fysioterapeutti kertoo mistä on kysymys ja auttaa Raxua tutkimusmatkan varrella.


Katso myös