Puikoissa — 23 tietä huippukapellimestariksi

Ali-Mattila, Teppo
Nimeke: Puikoissa — 23 tietä huippukapellimestariksi
Tekijät: Ali-Mattila, Teppo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913951
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,95 € (18,14 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 249
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Kulttuuri ja taide
Musiikkikirjat
Kirjastoluokka: 78.991 Länsimaisen taidemusiikin edustajat
Kansalliskirjaston asiasanat: kapellimestarit, lahjakkuus, menestyminen, orkesterinjohtaminen, muusikkous, identiteeti, urakehitys, opiskelu, esikuvat, opettaja-oppilassuhde, kokemukset, Panula, Jorma, Segerstam, Leif, Kamu, Okko, Vänskä, Osmo, Almila, Atso, Saraste, Jukka-Pekka, Salonen, Esa-Pekka, Rasilainen, Ari, Storgårds, John, Hannikainen, Tuomas, Oramo, Sakari, Lintu, Hannu, Mälkki, Susanna, Söderblom, Jan, Helsing, Anna-Maria, Iisakkila, Jukka, Slobodeniouk, Dima, Inkinen, Pietari, Ollikainen, Eva, Stasevska, Dalia, Rouvali, Santtu-Matias, Mäkelä, Klaus, Halsey, Simon
E-kirja, 2017
EPUB
11,95 €

Miksi pienestä Suomesta tulee niin monia menestyneitä kapellimestareita?

Helsingin kaupunginorkesterin viulisti Teppo Ali-Mattila on seurannut pitkään aitiopaikalta suomalaisten huippukapellimestarien työskentelyä. Hän päätti selvittää asiaa tarkemmin ja pyysi haastattelua 23 maestrolta, joiden kanssa - yhtä lukuun ottamatta - hän on soittanut lukuisia konsertteja.

Soittajan ja kapellimestarin jakama kokemusmaailma sai maestrot avautumaan ainutkertaisella tavalla työstään, josta paljon jää piiloon tavalliselta konserttivieraalta. Suvereenin lyöntitekniikan ja fyysisen ilmaisun lisäksi kapellimestarin täytyy tuntea musiikin tyylisuunnat ja soittimien erityispiirteet, oppia vaikeita teoksia ulkoa, pystyä analysoimaan kuulemaansa salamannopeasti, säilyttää oma visionsa ja osata päättää, mihin keskittyä ja mitä jättää soittajille.

Tähän kirjaan Ali-Mattila haastatteli maestroja Jorma Panulasta Klaus Mäkelään. Jokaisella on oma tiensä, mutta jokaisen kohdalla kyse on itsensä johtamisesta, tavoitteiden asettamisesta ja saavuttamisesta, intohimosta, omistautumisesta, kovasta työnteosta, riskeistä, innostamisesta ja vastuusta.

Tämä kirja on erinomaista luettavaa jokaiselle musiikin ystävälle.

Teppo Ali-Mattila on viulisti, sovittaja ja säveltäjä, joka on toiminut myös kahden musiikkifestivaalin ja vuonna 2005 perustamansa Proton String Quartetin taiteellisena johtajana.


Katso myös