Olisipa aina joulu

Pietiläinen, Ilona
Nimeke: Olisipa aina joulu
Tekijät: Pietiläinen, Ilona (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916778
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,95 € (18,14 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 190
Tuoteryhmät: Koti ja vapaa-aika
#kivahintakirjat
Kirjastoluokka: 68.4 Sisustusoppaat
Joulu jälleen luoksemme saapuu.

Jo kirjan ensimmäisillä sivuilla hullaannutaan talvisen metsän tunnelmasta, kuunnellaan kuukkelin tarina, juostaan kiinni leijailevia lumihiutaleita ja käydään joulukalassa. Talvitulilla istutaan porontaljalla ja keitetään nuotipannukahvit. Evääksi on varattu korppu­pullaa ja joulun lämmöllä rakennettuja syötäviä. Vieraisilla käydään joulukodeissa, saunassa ja joulupukin verstaalla. Kohta rakennetaan jo tonttukaappi, jonne avautuu ihkaoikea tonttuovi.

Koska joulun henki on vanhoissa asioissa ja lumoa­vissa perinteissä, ne toteutetaan nyt uudella tavalla: vanhat aterimet taiotaan kynttilälampeteiksi. Koti puetaan jouluun niin, että luonto on läsnä koristeissa ja kattauksissa. Kirjan jouluruoat valmistetaan vanhalla liedellä, kynttilän valossa. Joulupöydässä hiljennytään hetkeksi. Joulu on hyvää oloa ja tuokioita, joissa on ripaus taikaa.

Ilona Pietiläinen (s. 1975) on valokuvaaja ja sisustustoimittaja. Hänen töitään on julkaistu valtakunnallisissa sisustuslehdissä. Ilona kuvaa tarinoita missä vain, metsässä, kasvihuoneessa, rannalla, puutarhassa tai kotimiljöissä. Ilonan työtä on vierailla kauniissa kodeissa ja koota niiden tarinat. Hän rakastaa joulun odotusta, lumisten hankien kimallusta, hetken kauneutta ja kotia.


Katso myös