Naisten maailmanhistoria

Pietiläinen, Petri
Nimeke: Naisten maailmanhistoria
Tekijät: Pietiläinen, Petri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522918352
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 31.3.2022. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 31.3.2022
Hinta: 27,95 € (25,41 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 350
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Historia
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
Naisten maailmanhistoriaan kuuluu niin arjen sinnikkyyttä kuin voimakasta vastarintaakin. Tasa-arvoisen tulevaisuuden luomiseksi menneisyyttä on katsottava naisten silmin.

Naisia on historiassa vähätelty, alistettu ja sivuutettu, vaikka he hallitsivat, seikkailivat, valloittivat, nauttivat elämästä ja tekivät tiedettä ja taidetta.

Sielläkin, missä perinteinen kulttuuri sitoi naiset kotilieteen, monet etsivät ja löysivät keinoja irrota rajoitteista. Omaisuus auttoi tässä, mutta silkka omapäisyyskin saattoi riittää. Toisaalta kautta aikojen on ollut kulttuureita, joissa naiset ja miehet ovat olleet tasa-arvoisia.

Suuri osa maailmanhistoriasta on kuitenkin kirjoitettu länsimaisesta näkökulmasta, ja sitä on aina Vanhan testamentin ajoista rasittanut mieskeskeinen maailmankuva. Jumalattaret sysättiin syrjään kauan sitten.

Huomio kohdistuu sekä tavallisen väen arkeen että hallitsijoihin kuten Matamban kuningatar Nzinga, Kiinan keisari Wu, Napolin Johanna I ja Ruotsin (ja Suomen) Kristiina. Tiedenaisia esitellään kristityn väkijoukon tappamasta filosofi Hypatiasta alkaen.

Naisten mahdollisuuksia valita elämänsä suuntaa esitellään - Eeva, Lilith vai Maria? Kirja kertoo naisten vuosituhantisesta vastarinnasta ja voimasta. Muutosvastarinta oli vahvaa, mutta nämä naiset muuttivat maailman rauhanomaisen ja pitkällisen vallankumouksen kautta.

Petri Pietiläinen on tietokirjailija, jonka menestysteoksiin kuuluvat mm. Yksi rykmentti, sata tarinaa (Docendo 2017) ja Junnu Vainio - sellaista elämä on (Docendo 2018).


Katso myös