Maammetaulu — Kuvia, sanoja ja ihmisiä 100-vuotiaasta Suomesta

Metso, Juha; Rokka, Mika; Vanhala, Ville
Nimeke: Maammetaulu — Kuvia, sanoja ja ihmisiä 100-vuotiaasta Suomesta
Tekijät: Metso, Juha (Valokuvaaja, tekijä)
Rokka, Mika (Valokuvaaja, tekijä)
Vanhala, Ville (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913784
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,95 € (16,32 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 198
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 42 SUOMI
Kansalliskirjaston asiasanat: suomalaisuus, kansallinen identiteetti, suomalaiset, julkisuuden henkilöt, käsitykset, mielipiteet, Hynönen, Hannes, Väyrynen, Paavo, Lehtolainen, Leena, Häkämies, Jyri, Hursti, Heikki, Rauhatäti, Yli-Tepsa, Hanna, Uusivirta, Olavi, Odusoga, Lola, Vainio, Ilkka, Andersson, Li, Nykänen, Matti, Linkola, Pentti, Valtaoja, Esko, Lauri, Hannele, Airaksinen, Timo, Feldt-Ranta, Maarit, Eriksson, Anna, Turunen, Heikki, Eerola, Juho, Aalto, Marja-Sisko, Aaltonen, Remu, taiteilijanimi
Tunnettujen suomalaisten ajatuksia Suomesta, paljastavia ja koskettavia kuvia.

100-vuotias Suomi on hyvä ja huono maa. Suomea rakastetaan ja kunnioitetaan. Suomea vihataan ja hävetään. Minkälainen on Matti Nykäsen Suomi? Tai tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaojan? Minkälaisessa Suomessa asuu artisti Anna Eriksson?

Maammetaulu sisältää tunnettujen suomalaisten ajatuksia Suomesta nyt ja tulevaisuudessa. Ennen kaikkea Maammetaulu on kuvia, jotka paljastavat sen, minkälainen satavuotias Suomi on.

Jokaisella suomalaisella on oma Suomensa ja silti Suomi on meidän kaikkien yhteinen kotimaamme. Suomi on ihmisiä, luontoa, rakennuksia, liikettä, ilmeitä, maisemia ja tapahtumia. Suomi on salossa liehuva siniristilippu ja kerjäläisen kourassa vettynyt pahvimuki. Suomessa kohotetaan malja uudelle vuodelle, mutta jonotetaan myös henkensä pitimiksi ilmaista ruokaa.

Suomella on suomalaisten kasvot, sileät ja ryppyiset, mustat ja valkoiset, mutta aina yhtä kauniit ja ainutlaatuiset, ja niitä kumpiakin on yhtä paljon. Suomalaiset syntyvät ja kuolevat. Suomi muuttuu ja suomalaiset muuttuvat.

Maammetaulu kertoo minkälainen Suomi on nyt ja minkälainen sen pitäisi olla.

Juha Metso (s. 1965) on palkittu kotkalainen valokuvaaja ja valokuvataiteilija. Hänet on valittu mm. Vuoden lehtikuvaajaksi ja Vuoden reportaasikuvaajaksi.

Mika Rokka (s. 1975) on luontoaiheisiin erikoistunut dokumentaristi-kirjoittaja-valokuvaaja. Rokka on tehnyt tv-dokumentteja ja hänen tekstejään ja valokuviaan on julkaistu lehdissä ja kirjoissa 20 vuoden ajan.

Ville Vanhala (s. 1965) on pyhtääläinen toimittajakirjailija, joka on julkaissut kolme runokirjaa ja kaksi romaania. Hänet tunnetaan myös reportaasintekijänä ja kolumnistina.


Katso myös