Löydä ilo pienistä hetkistä — Kiitollisuuspäiväkirja

Bergius, Heli
Nimeke: Löydä ilo pienistä hetkistä — Kiitollisuuspäiväkirja
Tekijät: Bergius, Heli (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523821101
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 159
Tuoteryhmät: Ihminen ja hyvinvointi
Koti ja vapaa-aika
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Kiitollisuuden tunnetta on tutkittu paljon ja havaittu, että kiitolliset ihmiset pysyvät terveempinä ja elävät pidempään. He tekevät myös muita enemmän hyviä tekoja.

Kiitollisuuden tunteminen vaikuttaa ihmisen onnellisuuteen ja sitä kautta menestymiseen. Kiitollisuuden on huomattu vaikuttavan jopa unen laatuun.

Jos kiitollisuuden tunteet ovat hukassa, niitä voi herätellä esimerkiksi tekemällä muistiinpanoja kiitollisuuspäiväkirjaan. Merkintöjä voi tehdä aamulla tai illalla - itselleen sopivimpaan aikaan. Ennen nukkumaan menoa tehty kirjaus rauhoittaa mieltä, jolloin unikin saapuu helpommin.

Kirjaan voi raapustaa muutaman sanan tai kokonaisia lauseita - itse asian ei tarvitse olla iso. Kiitollisuutta voi tuntea esimerkiksi lintujen laulusta kevätaamuna tai hyvän ystävän puhelusta. Pienet arkiset asiat unohtuvat helposti, mutta ne voi palauttaa mieleen aktiivisesti niitä muistelemalla. Kun ajatuksen kirjaa ylös, tulee muistelleeksi miltä kyseinen tapahtuma tuntui ja eläneeksi hyvän hetken uudelleen.

Merkintöjä kannattaa tehdä myös silloin, kun päivään on sisältynyt ongelmia, haasteita tai epäonnistumisia, kun kiitollisuuden tunne on ollut kateissa. Tuolloin voi palauttaa mieleen hyviä asioita, joita jokaisen arkeen sisältyy lukuisia. Kiitollisuus lisää hyvää mieltä ja ylläpitää tätä kautta myös hyvää mielenterveyttä.

Merkitse tähän päiväkirjaan sinulle iloa ja kiitollisuutta tuottavat asiat. Tämän täytettävän kirjan sivuilla on lisäksi tietoa kiitollisuuden merkityksestä ja inspiroivia sitaatteja tunnetuilta henkilöiltä.


Katso myös