Leijonakuningas — Kalevi Nummisen tarina

Mennander, Ari
Nimeke: Leijonakuningas — Kalevi Nummisen tarina
Tekijät: Mennander, Ari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522918604
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 599
Tuoteryhmät: Urheilijaelämäkerrat
BLACK WEEK
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: jääkiekkoilijat, jääkiekko, huippu-urheilu, urheilijat, valmentajat, yrittäjät, liikuntavälineteollisuus, maajoukkueet, joukkueet (urheilu), urheilu- ja liikuntaseurat, historia
Avainsanat: Suomi, Tampere, historia, huippu-urheilu, joukkueet (urheilu), jääkiekko, jääkiekkoilijat, liikuntavälineteollisuus, maajoukkueet, urheilijat, urheilu- ja liikuntaseurat, valmentajat, yrittäjät
Äänikirja, 2021
MP3
12,90 €

Suomalaisen jääkiekkoilun suurmiehen ja lajin historian merkittävimmän yksittäisen vaikuttajan tarina.

Suuret ikäluokat muistavat Kallun. Nuorempien on aika tutustua Leijonakuningas Kalevi Nummiseen. On korkea aika saada hänen tarinansa esiin ja äänensä kuuluviin.

Kalevi Nummisen ura suomalaisessa jääkiekkoilussa on ainutlaatuinen. Numminen oli huipputason pelaaja, valmentaja, johtaja ja välinevalmistaja. Nummisen saavutukset hakevat vertaistaan, mutta hänen merkityksensä Suomi-kiekolle on paljon enemmän kuin niiden summa.

Numminen oli innovatiivinen uudistaja, jonka intohimoinen suhtautuminen lajinsa kehittämiseen sen kaikilla osa-alueilla oli täysin poikkeuksellista koko suomalaisen urheilun mittakaavassa. Kallu halusi tehdä kaiken paremmin ja eri tavalla kuin mihin oli totuttu: harjoitella, kehittää ja myydä mailoja, pelata, valmentaa, johtaa, uudistaa ja brändätä.

Numminen loi valmentajana pohjan Tapparan ja Leijonien päävalmentajana koko suomalaisen jääkiekkoilun pelilliselle identiteetille sekä mullisti lajin toimintatavat Suomessa. Kahdeksan Suomen mestaruuden Numminen perusti jo 19-vuotiaana oman Montreal-mailamerkin sekä yrityksen, josta kasvoi kansainvälinen menestystarina. Numminen luotsasi yhdessä Mikko J. Westerbergin kanssa Tapparan ensimmäisenä suomalaisseurana puoliammattilaisuuteen ja oli näin luomassa pohjaa SM-liigan ja nykyisen täysammattilaisuuden synnylle.

Leijonakuningas on Nummisen testamentti suomalaiselle jääkiekkoilulle ja pakollinen hankinta kaikille kiekkoperheille. Kirja auttaa ymmärtämään, mihin lajin lopullinen nousu maailman huipulle perustui. Nummisen tarina antaa myös vastauksen kysymykseen, miksi juuri Numminen on Leijonakuningas.

Ari Mennander (s. 1965) on media-alan yrittäjä ja palkittu tietokirjailija. Hänen teoksiaan ovat muun muassa Hjallis Harkimon, Jari Kurrin ja Teemu Selänteen elämäkerrat. Mennander on voittanut Vuoden urheilukirja -palkinnon kahdesti sekä Urheilugaalan Vuoden urheilukulttuuriteon Uno-pokaalin Teemu-kirjallaan, joka oli vuoden 2014 myydyin kirja.


Katso myös