Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi — Arlandan ryöstön seurauksista, roolistani Kartellenissa ja tiestäni takaisin

Raninen, Janne; Andersen, Ivar
Nimeke: Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi — Arlandan ryöstön seurauksista, roolistani Kartellenissa ja tiestäni takaisin
Tekijät: Raninen, Janne (Kirjoittaja)
Andersen, Ivar (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522894717
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 16,95 € 13,56 € (12,33 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Muut tekijät: Lähdesmäki, Juhamatti (Kääntäjä)
Kustantaja: Pulitzer
Sarja: Crime Time
Painos: 3. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Rikostietokirjat
Löytönurkka 5,95–14,95 €
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kansalliskirjaston asiasanat: rikolliset, vangit, elinkautinen vankeus, murha, ryöstö, järjestäytynyt rikollisuus, nuoruus, lähiöt, Tukholma, Raninen, Janne
Pehmeäkantinen kirja, 2019

7,16 €

Janne Raninen on tuomittu Ruotsissa ja Suomessa tehdyistä murhista. Ensimmäiseen surmatyöhön Raninen syyllistyi 20-vuotiaana Tukholmassa Solvallan raviradalla, jossa hän ampui kuoliaaksi pahamaisen jugomafian johtajan. Toinen tilausmurha tehtiin Helsingin Vuosaaressa, jossa surmattiin Arlandan raharyöstön ilmiantanut Volkan Unsal. Tämän jälkimmäisen murhan vaiheet ovat nousseet nyt uudelleen tutkittaviksi huumepoliisi Jari Aarnion oikeudenkäynnin yhteydessä.

Raninen suorittaa elinkautista vankeusrangaistusta Suomessa. Hän kasvoi Tukholman pahamaineisessa lähiössä Jordbrossa, missä väkivalta, rikollisuus, päihteiden käyttö sekä sosiaaliset- ja taloudelliset ongelmat olivat yliedustettuja. Mahdollistaakseen paremman elämän, Janne aloitti varastelun ja murtojen tekeminen jo nuorena. Vuosien varrella rikokset koventuivat huumeiden myyntiin, ryöstöihin ja lopulta murhiin.

Omaelämäkerrassaan Kutsuvat minua murhaajaksi Raninen kertoo avoimesti Ruotsissa suurta huomiota herättäneestä Solvallan surmasta sekä Vuosaaressa tehdystä lapsuudenkaverin murhasta.

Kirjassani kerron matkastani viattomasta lapsesta elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomituksi tulemisesta. Haluan kertoa, että aina on mahdollisuus päästä pois, huolimatta siitä kuinka syvällä rikoksiin on uppoutunut.

Raninen on aikaisemmin kirjoittanut kirjan Isänä vankilassa. Hän on perustajajäsen ja puheenjohtaja hyväntekeväisyysjärjestö Voikukkalapset ry:ssä. Opinto- ja poistumisluvillaan Raninen opiskelee restonomiksi sekä kiertää seminaareissa, kouluissa ym. paikoissa pitämässä puheenvuoroja elämänmuutoksen mahdollisuuksista.