Kilparatsastajan päiväkirja

Kontio, Anna-Julia; Finn, Tina
Nimeke: Kilparatsastajan päiväkirja
Tekijät: Kontio, Anna-Julia (Kirjoittaja)
Finn, Tina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522917232
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 31.8.2020. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 31.8.2020
Hinta: 27,95 € (25,41 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Elämäkerrat
Urheilijaelämäkerrat
Koti ja vapaa-aika
Urheilu ja liikunta
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: kuvaliite
Suomessa on 160 000 ratsastuksen harrastajaa - Juulin tarina on inspiroiva lahja heistä jokaiselle!

Anna-Julia ”Juuli” Kontio (s. 1991) on nuoresta iästään huolimatta kiistatta Suomen tämän hetken kansainvälisesti tunnetuin esteratsastaja. Mutta mitä muuta voisikaan odottaa naiselta, joka sai ensimmäisen oman poninsa vuoden ikäisenä ja kilpaili jo 12-vuotiaana menestyksekkäästi poniesteratsastuksen pohjoismaisilla areenoilla.

Hevoset ovat olleet osa Juulin elämää aina, olivathan ne sekä perheen työ että harrastus. Isä Jorma Kontio tunnetaan menestyksestään ravivalmentajana ja -ohjastajana. Äiti Tuula puolestaan kilpaili esteratsastuksessa.

28-vuotiaana Juuli on kuulunut jo vuosia ratsastus­urheilun maailman eliittiin. Vyön alla on lukuisia voittoja ja sijoituksia maailmancupeissa sekä kansainvälisissä viiden tähden kilpailuissa eri hevosilla. Matka huipulle ei ole aina ollut helppo eikä se ole sujunut pettymyksittä. Se on vaatinut taitoa, sinnikkyyttä ja periksiantamattomuutta - ja lahjakkaita hevosia, kuten Fardon, Juulin elämän hevonen.

Uransa kannalta merkittävimpänä asiana Juuli pitää kotitallilla saatuja oppeja, perusasioita, joita ilman menestystä on turha odottaa.

”Meillä kotona hevoset hoidettiin itse alusta loppuun, siinä oppi käsittelemään erilaisia hevosia ja lukemaan niitä. Se on tärkeä oppi, koska ratsastaja ei voi auttaa hevosta kehittymään ilman, että hän tunnistaa sen luonteen perinpohjin”, toteaa Juuli ja kertoo pyrkivänsä oppimaan huonoistakin kokemuksista.

”Koetan aina nähdä asioissa niiden hyvän puolen. Epäonnistumisestakin voi aina oppia.”

Tässä kirjassa Juuli kertoo arjestaan kilparatsastajana Euroopan kentillä aina tallin arkirutiineista ja hevosen valmennuksesta niiden valmistelemiseen kisaa varten, kisamatkoista kaikkine kommervenkkeineen sekä nuoren naisen elämästä hevosten parissa iloineen ja suruineen.

Tina Finn on freelance-toimittaja ja -tiedottaja, joka päivätyönsä ohella on kirjoittanut kirjat Pate Ikurista, Sankarikoirat - tarinoita poliisikoirien arjesta sekä Hevosen asialla - Kari Vepsä (Docendo).