Johtajuus — Kirkas suunta ja ihmisten voima

Alahuhta, Matti; Häikiö, Martti; Seppänen, Pekka
Nimeke: Johtajuus — Kirkas suunta ja ihmisten voima
Tekijät: Alahuhta, Matti (Kirjoittaja)
Häikiö, Martti (Yhteistyössä)
Seppänen, Pekka (Yhteistyössä)
Tuotetunnus: 9789522913111
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 11,95 € (10,86 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Talous
Pokkarit
Kirjastoluokka: T69.11 Johtamisen tekniikka ja menetelmät
YSO asiasanat: johtajuus, johtaminen, strateginen johtaminen, muutosjohtaminen, esimiestyö, sitouttaminen, yrityskulttuuri, organisaatiokulttuuri, kilpailukyky, kokemukset, henkilöhistoria, yritysjohtajat
Ladattava äänikirja, 2016
MP3
16,95 €

E-kirja, 2015
EPUB
14,95 €

Kovakantinen kirja, 2016
Suojapaperi
24,95 €

Johtaminen on yhä useammin muutoksen johtamista. Tärkeintä on kirkkaan suunnan näyttäminen ja ihmisten saaminen mukaan muutokseen.

Matti Alahuhta suuntaa sanomansa sekä johtajille että johdettaville selkeästi ja havainnollisesti tavalla, joka puhuttelee jokaista johtamisesta kiinnostunutta lukijaa.

Kirja kuvaa yrityksen kilpailukyvyn perustaa, jonka jatkuva kehittäminen mahdollistaa yrityksen vahvistumisen ja irrottautumisen kilpailijoista hyvinkin yllättävissä ja vaativissa markkinatilanteissa. Keskeisiä tekijöitä tässä ovat esimerkiksi ihmisten ja vireen johtaminen, yrityskulttuurin, henkilöstön ja laadun kehittäminen sekä aikajänteen ja mittaamisen merkityksen ymmärtäminen.

Alahuhta käsittelee myös johtamista liiketoiminnan kriittisissä vaiheissa kuten muutoksen käynnistämisessä, strategian saamisessa elämään, murroskohtien hyödyntämisessä ja vaikeiden tilanteiden kääntämisessä mahdollisuuksiksi. Nämä kuvaukset perustuvat Koneen johtamiseen vuosina 20052014, jona aikana Kone kaksinkertaisti globaalin markkinaosuutensa ja yhtiön liikevoitto kasvoi koko ajan. Alahuhta täydentää tarkasteluaan muutamalla Nokia-vuosiensa esimerkillä.

Tekniikan tohtori Matti Alahuhta (s. 1952) työskenteli Koneen toimitusjohtajana vuodesta 2005 kevääseen 2014. Hän toimii hallituksen puheenjohtajana DevCo Partnersissa, Outotecissä, Elinkeinoelämän keskusliitossa sekä Aalto-yliopistossa ja on hallituksen jäsen Koneessa, ABB:ssä ja Volvo AB:ssä. Ennen Konetta hän teki pitkän uran Nokian tietoliikenne- ja matkapuhelinyksiköiden johtotehtävissä. Matti Alahuhta on valittu toistuvasti Suomen arvostetuimmaksi yritysjohtajaksi


Katso myös