Heinäsirkka keittiössä — Hyönteiskeittokirja

Dammann, Folke; Kuhlenkamp, Nadine
Nimeke: Heinäsirkka keittiössä — Hyönteiskeittokirja
Alkuteos: Das Insekten Kochbuch
Tekijät: Dammann, Folke (Kirjoittaja)
Kuhlenkamp, Nadine (Kirjoittaja)
Nurmi, Juho (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523122567
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Das Insekten Kochbuch
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 126
Tuoteryhmät: Ruoka ja juoma
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokaohjeet, ruoka-aineet, hyönteiset
Avainsanat: hyönteiset, ruoka-aineet, ruokaohjeet
Hyönteisten käyttö ruoka-aineena herättää yhä kasvavaa kiinnostusta Suomessakin. Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.

Hyönteiset ovat vähärasvaisia, ja niissä on runsaasti proteiinia sekä ihmiselle tarpeellisia aminohappoja. Ne sisältävät myös muita arvokkaita ravintoaineita, kuten mineraaleja ja vitamiineja. Ja, kyllä vain – ne myös maistuvat hyvältä.
Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti herkullisia reseptejä kokeilunhaluiselle kotikokille. Friteerattuja kotisirkkoja, paahdettuja jauhomatoja villivihannespedillä, tagliatellea sirkka-peston kera, hienoja buffalotoukkapraliineja ja paljon muuta.

Kirja opastaa myös, kuinka esikäsitellä itse kerättyjä ruokahyönteisiä ja toukkia.


Katso myös