Heinäpään ravisankarit — Kontio, Korpi & Teivainen

Hujanen, Erkki
Nimeke: Heinäpään ravisankarit — Kontio, Korpi & Teivainen
Tekijät: Hujanen, Erkki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916488
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Urheilijaelämäkerrat
#kivahintakirjat
TAMMIALE: Elämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ohjastajat, raviurheilu, hevosurheilu, ravihevoset, valmennus, ravivalmentajat, historia
Ravimaailman viisi kirkasta tähteä yksissä kansissa.

Heinäpään kaupunginosassa Oulussa kasvoi erikoisen monta raviurheilun tähteä. Jorma Kontio, veljekset Pekka, Heikki ja Ilkka Korpi sekä Antti Teivainen ovat heistä tunnetuimpia raviammattilaisia, jotka elivät nuoruutensa hevostallien suojissa ydinkeskustassa 1950-1970-luvuilla.

Jorma Kontio on ajanut 11 000 ravivoittoa. Hän voitti Ruotsissa Solvallan raviradan vuoden 2018 ajajaliigan. Pekka Korpi tunnetaan lempinimestään ”Kultasormi”. Hän on suomalaisista ravivalmentajista kerännyt eniten ykkössijoja ulkomailla, muun muassa ohjastajien kolme EM-kultaa. Heikki Korpi ajoi Suomen kaikkien aikojen tunnetuinta ravihevosta Charme Asserdalia. Antti Teivainen toimi sen hoitajana Amerikan kiertueella. Teivainen on Jorma Kontion jälkeen Suomessa toiseksi menestyksekkäin raviohjastaja, joka on muun muassa voittanut seitsemän kertaa ravikuningattaruuden.

Heinäpään ravisankarit -kirja kertoo, miten nämä nuorukaiset nousivat pohjoisen kaupungista ja Äimäraution nyt 110-vuotiaalta raviradalta ravimaailman huipulle. Jorma Kontion isä Mikko Kontio kauppasi ja välitti tuhansia hevosia Oulussa. Korven veljesten isä Allan ”Aku” Korpi oli yksi aikansa arvostetuimmista ravivalmentajista ja ohjastajista. Isoisänsä perinteitä raviradoilla jatkaa myös nelinkertainen olympiakävijä, entinen lumilautailija Janne Korpi.

Kirjassa kuvataan, kuinka nuorukaiset innostuivat hevosurheilusta, vaikka Oulussa poikia houkuttelivat muutkin urheilulajit kuten jääpallo, jalkapallo ja jääkiekko. Mitä he tekivät ja miten he toimivat, jotta pääsivät murtautumaan lajinsa kärkijoukkoon? Miten voitot ja tappiot ovat näkyneet heidän elämässään? Mikä heidän suhteensa on hevoseen, tuohon ainutlaatuiseen eläimeen, jota ravivalmentajan ja ohjastajan on käsiteltävä taiten? Miten he jaksavat edelleen jatkaa huipulla? Heinäpään ravisankarit -kirjan on kirjoittanut toimittaja ja tietokirjailija Erkki Hujanen.


Katso myös