Hainan - Introduction Hainan — Kiinaa kuvaamassa - A Photography Project in China

Wilén, Kirmo; Saiha, Markku; Fors, Hannele; Ojutkangas, Kalervo
Nimeke: Hainan - Introduction Hainan — Kiinaa kuvaamassa - A Photography Project in China
Tekijät: Wilén, Kirmo (Kirjoittaja)
Saiha, Markku (Kirjoittaja)
Fors, Hannele (Kirjoittaja)
Ojutkangas, Kalervo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913739
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,95 € (27,23 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: englanti, monia kieliä, suomi
Sivumäärä: 179
Tuoteryhmät: Valokuvaus ja kuvankäsittely
Kirjastoluokka: 48.183 Kiina
Kansalliskirjaston asiasanat: valokuvataide, dokumenttivalokuvaus, yhteiskuntakuvaus, arkielämä, kiinalaiset, Hainan, Kiina
Neljän suomalaisen valokuvaajan yhteistyö alkoi vuonna 2007, jolloin he tapasivat ensimmäisen kerran Kiinan Sanyassa järjestetyssä työpajassa. Kuvaajina heitä oli aina kiinnostanut elinympäristön muutos. Ilmiötä oli jokainen tahollaan seurannut ja dokumentoinut jo Suomessa. Kiinassa muutos oli nähtävissä nopeutettuna, ja ajatus sen valokuvadokumentoinnista syntyi.

Kuvaajat tiesivät mihin keskittyä: saaren maalaiskyliin, niiden elämään ja arkeen. Punaisena lankana dokumentoinnissa kulki syrjäseutujen arjen ja elintapojen muuttuminen, yhteiskunnallisen murroksen vaikutukset elämisen ehtoihin ja muutoksen seuraukset ja se, kuinka tärkeässä roolissa meri ympäristönä ja kulttuurina on Hainanin rannikon asukkaille.

Syntyneen kirjan tavoitteena on saattaa esille kuvallisia ajatuksia siitä, mitä kuvaajat ovat tarkkailleet ja miten se on tapahtunut. Kirja viestittää, että kuvattavaa on rajattomasti ja valokuvaaminen on Kiinassa mahdollista vähintään samoilla edellytyksillä kuin Euroopassa. Kuvaajilta ja kirjan tekijöiltä on usein kysytty, mikä on kiinnostavin kuvauskohde. Vastaus on helppo ja yksikertainen: kiinalaiset itse.