F1-mestarit Fangiosta Räikköseen

Hamilton, Maurice; Ecclestone, Bernie; Cahier, Bernard; Cahier, Paul-Henri; Tuomisto, Pekka
Nimeke: F1-mestarit Fangiosta Räikköseen
Tekijät: Hamilton, Maurice (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522918208
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,95 € (18,14 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Elämäkerrat
Urheilijaelämäkerrat
Urheilu ja liikunta
Kirjastoluokka: 79.52 Autourheilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: formula, kilpa-autoilijat, autourheilu, Formula 1 -luokka, moottoriurheilu, urheilijat, maailmanmestarit
"Se vuosi, jolloin voitin mestaruuden, oli uskomaton. Tapahtui kaikkea aina kuljettajien lakosta ja hylkäämisistä kilpailun johtajan vakavaan loukkaantumiseen. Ja minä itse voitin vain yhden osakilpailun. Se oli ensimmäinen kauteni Williamsilla, enkä ollut sen alussa mitään. Kauden lopussa olin mestari. Kaikki tapahtui niin nopeasti, että maineeni ja ansiotasoni laahasivat perässä. Olin tuntematon mestari." - Keke Rosberg

Mukaansa tempaava kirja F1-mestareista kertoo, kuinka itsevarmuus, taito ja voitontahto nostavat autourheilun kuninkuusluokan huipulle nopeimmat ja sinnikkäimmät.

Siitä alkaen, kun Formula 1 -mestaruuskisoja alettiin vuonna 1950 ajaa, vain 33 miestä on saavuttanut mestarin tittelin. Legendaarinen formulatoimittaja Maurice Hamilton ja palkitut valokuvaajat Bernard ja Paul-Henri Cahier vievät ikonisen lajin sankarit ensimmäistä kertaa yksiin kansiin näyttävässä teoksessaan.

Kirjassa on paljon aiemmin julkaisemattomia kuvia sekä lainauksia sellaisilta ikonisilta hahmoilta kuin Lewis Hamilton, Sir Jackie Stewart ja Keke Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen. Esipuheen on kirjoittanut legendaarinen formula-pomo Bernie Ecclestone. Historiallisten haastatteluiden joukossa on lajin edesmenneitä sankareita, kuten Ayrton Senna, James Hunt ja Niki Lauda.

Kyseessä on upea kunnianosoitus hullunrohkealle lajille ja uskomattomille urheilijoille, jotka ajavat äärirajoilla tavoitellessaan mestaruutta.

Maurice Hamilton on ollut mukana formulamaailmassa 1977 alkaen ja toimi The Observer -lehden formulatoimittajana 20 vuotta. Hän on kirjoittanut yli 20 kirjaa ja kommentoinut lajia BBC:llä.

Teoksen ainutlaatuiset valokuvat ovat Bernard ja Paul-Henri Cahierin arkistosta. Se on ainoa formuloiden historian kattava valokuvakokoelma, joka on säilynyt tekijöidensä hallinnassa.


Katso myös