EKP ilmoitti tänään... — Rahapolitiikka tyynessä ja myrskyssä

Suvanto, Antti; Kontulainen, Jarmo
Nimeke: EKP ilmoitti tänään... — Rahapolitiikka tyynessä ja myrskyssä
Tekijät: Suvanto, Antti (Kirjoittaja)
Kontulainen, Jarmo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522912336
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 16,95 € 13,56 € (12,33 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 203
Tuoteryhmät: Talous
Kirjastoluokka: 36.2 Raha. Valuutta
Kansalliskirjaston asiasanat: rahapolitiikka, päätöksenteko, keskuspankit, EU-maat, euroalue, Euroopan keskuspankki, Euroopan unioni
Rahapolitiikka saattaa kuulostaa etäiseltä asialta, silti se vaikuttaa meidän kaikkien arkeen. Mutta kun luemme uutisista, että Euroopan keskuspankki on ilmoittanut tänään jostain rahapoliittisesta toimenpiteestä, mitä se oikeasti tarkoittaa?

EKP:n ja maailman muiden keskuspankkien harjoittama rahapolitiikka on rahan arvon vaalimista. Se perustuu luottamukseen, jonka ylläpitämiseksi tarvitaan lainsäädäntöä ja luotettavia instituutioita.

Rahapolitiikan ensisijaiseksi tavoitteeksi on vakiintunut matala ja vakaa inflaatio, joka tuo talouteen ennustettavuutta. Keskuspankkien tehtävä on reagoida talous- tilanteen muutoksiin ja tehdä rahapolitiikasta ennakoitavaa. Suomen Pankissa pitkän päivätyön rahapolitiikan parissa tehneet ekonomistit Antti Suvanto ja Jarmo Kontulainen johdattavat lukijan havainnollisesti ja kiinnostavasti rahapolitiikan ytimeen ja toimintaan. Edelleen jatkuva talouskriisi on kouriintuntuvasti esittänyt, miten nopeasti ja päättäväisesti keskuspankin on pystyttävä reagoimaan yllättäviin tilanteisiin pitääkseen rahoitusjärjestelmän vakaana.