Aktiiviliikkujan venyttelytekniikat

Aalto, Riku; Lindberg, Ari-Pekka; Seppänen, Lasse
Nimeke: Aktiiviliikkujan venyttelytekniikat
Tekijät: Aalto, Riku (Kirjoittaja)
Lindberg, Ari-Pekka (Kirjoittaja)
Seppänen, Lasse (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522910349
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,95 € 13,97 € (12,70 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 5. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 144
Tuoteryhmät: Urheilu ja liikunta
Kirjastoluokka: 79.2 Voimistelu
Kansalliskirjaston asiasanat: liikunta, venyttely, lihashuolto, harjoitukset
Venyttelytekniikat-kirja on venyttelyn, liikkuvuusharjoittelun ja palautumista edistävien lihashuoltotoimien pikkujättiläinen!

Kirjan sydämenä on ammattilaisten laatima laaja liikepankki erilaisia staattisia ja dynaamisia, aktiivisia ja passiivisia, omatoimisia ja pareittain toteutettavia sekä toiminnallisia venytysliikkeitä. Lisäksi kirjassa käsitellään kattavasti erilaisia liikkuvuusharjoitusmenetelmiä, palautumista edistäviä lihashuoltotoimia sekä liikkuvuuden mittausmenetelmiä. Harjoitusohjelma-osiossa on omat liikkuvuusharjoitusohjelmansa eri kehonosille, eri välineillä toteutettavaksi ja erilaisiin tavoitteisiin tähtääville kuntoilijoille.

Taustaksi kirjassa on käsitelty myös ihmiskehon rakennetta, liikkuvuutta rajoittavia tekijöitä sekä ryhdin ja lihastasapainon merkitystä liikkuvuuden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Kirja sukeltaa tuoreimman tutkimustiedon syövereihin ja käsittelee kansantajuisesti myös istumatyön aiheuttamia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia, selän ja niskahartiaseudun elvyttävää harjoittelua sekä kuntouttavan harjoittelun perusperiaatteita. Lisäksi kirjassa luodaan katsaus ajankohtaisiin aiheisiin eli myofasciaalisen järjestelmän, motorisen kontrollin ja kineettisen aistin perusteisiin.

Kirja on tarkoitettu liikunnan, terveyden ja hyvinvointialan ammattilaisille, opiskelijoille sekä erityisesti tavoitteellisille kuntoilijoille syventäväksi lihashuolto-oppaaksi ja harjoitusliikepankin laajennuspaketiksi. Kirja on myös mainio hakuteos esimerkiksi fysioterapeutille, liikunnanopettajalle, ryhmäliikunnanohjaajalle sekä personal trainerille.


Katso myös