#Turpo - turvallisuuspolitiikan tunteet ja järki

Riiheläinen, Janne
Nimeke: #Turpo - turvallisuuspolitiikan tunteet ja järki
Tekijät: Riiheläinen, Janne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913432
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 16,95 € 13,56 € (12,33 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 195
Tuoteryhmät: Turvallisuus
Kirjastoluokka: 32.52 Suomen ulkopolitiikka
Kansalliskirjaston asiasanat: turvallisuuspolitiikka, uhkakuvat, kansainvälinen politiikka, sisäinen turvallisuus, kansallinen turvallisuus, maanpuolustus, Suomi
Turvallisuuspolitiikka – tuttavallisemmin turpo – on viime vuosina noussut tunteita herättäväksi keskustelunaiheeksi politiikan piirissä, lehtien sivuilla ja internetissä. Mistä siinä lopulta on kyse?

Yleistajuinen tietokirja turvallisuuspolitiikan aineksista ja ulottuvuuksista tarjoaa lukijalle kehyksen, johon voi sijoittaa uutisten ja ajankohtaiskeskustelun antamia näkemyksiä, oletuksia ja tuntemuksia.

Turvallisuuspolitiikassa on pohjimmiltaan kysymys siitä, minkälaisena me näemme itsemme, maamme ja maailmamme. Parhaillaan julkisuudessa käydään intensiivistä keskustelua näistä asioista. Keskustelun keskeinen heikkous on kuitenkin se, että tilannetta lähestytään liian kapealta sektorilta. Usein yksi merkittävä näkökulma määrittää ihmisen mielipidettä, ja sellainen johtaa yleensä harhaan. #Turpo pyrkii muistuttamaan, kuinka kaikki liittyy kaikkeen.

#Turpo kattaa turvallisuuspolitiikan keskeiset alueet: historian, sodan, maanpuolustuksen, informaatiovaikuttamisen, rauhantyön, nykyisen turvallisuuskriisin, kansainväliset suuret kysymykset ja kansalaisen roolin. Olennaista turvallisuuspolitiikassa on tilannekuva. Sillä ei tarkoiteta vain sitä, mitä juuri nyt tapahtuu, vaan myös taustalla olevia asioita, jotka uutisvirrassa jäävät usein huomiotta. Kirja luo syvää tilannekuvaa monipuolisesti ja helposti lähestyttävästi.